Polityka prywatności

  1. Administratorem danych osobowych jest Stowarzyszenie PraŹródła Muchów 21A, 59-424 Męcinka NIP: 895-189-96-94, wpisana do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej (CEIDG) prowadzonej przez ministra właściwego ds. gospodarki.
  2. Możesz skontaktować się z Administratorem na następujące sposoby:
    1. Telefonicznie pod numerem 884-350-249 w godzinach 10-17
    2. Poprzez wysłanie wiadomości email na adres biuro@prazrodla.pl
    3. Poprzez wypełnienie formularza kontaktowego na stronie.
  3. W niniejszej Polityce Prywatności obowiązują pojęcia zdefiniowane w naszym Regulaminie.
  4. Przetwarzamy dane osobowe w celu przyjęcia i realizacji Zamówień składanych w Sklepie internetowym dostępnym pod adresem http://prazrodla.pl, a także, gdzie to konieczne, wystawiania faktur VAT za te Zamówienia. W przypadku danych podanych przez Formularz Kontaktowy, umożliwiają nam one komunikację z Tobą.
  5. Administrator przetwarza zebrane dane na podstawie Kodeksu cywilnego, ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną, ustawy o prawach konsumenta, ustawy o ochronie danych osobowych; RODO; ustawy Prawo telekomunikacyjne oraz unijną dyrektywę o prywatności i łączności elektronicznej.
  6. W celu ochrony danych stosujemy technologię i procedury zabezpieczające je przed wyciekiem lub dostępem do nich przez osoby nieupoważnione.
  7. Dane osobowe będą przechowywane przez czas wymagany do realizacji Zamówienia, a po upływie tego terminu, przez okres wymagany przepisami prawa.
  8. Konsument ma prawo do:
    1. Wglądu w swoje dane
    2. Sprostowania, ograniczenia lub usunięcia swoich danych z naszej bazy
    3. Wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania swoich danych
    4. Przeniesienia danych
    5. Wycofania zgody na przetwarzanie danych

W celu skorzystania z tego prawa wyślij nam odpowiednią informację na adres elektroniczny biuro@prazrodla.pl lub przez Formularz Kontaktowy na stronie.

  1. Swoje dane osobowe podajesz nam bezpośrednio poprzez Formularz Zamówienia lub Formularz Kontaktowy.
  2. Swoje dane podajesz dobrowolnie, jednakże podanie danych osobowych,  korespondencyjnych i telefonicznych (imię i nazwisko, adres, telefon kontaktowy i adres email) są konieczne do zawarcia Umowy Sprzedaży. Brak tych danych uniemożliwia nam realizację zamówienia, więc konsekwencją jest brak możliwości zawarcia Umowy Sprzedaży. Jeżeli wypełniasz Formularz Kontaktowy, podanie Twojego adresu email jest konieczne, abyśmy mogli udzielić odpowiedzi.
  3. Twoje dane powierzamy podmiotom trzecim będącym naszymi partnerami wyłącznie w celu realizacji zamówienia na nasze zlecenie lub ze względu na wymagania prawne. Podmiotami tymi są dostawcy usług IT (w tym operator sklepu internetowego i dostawca usług hostingowych), dostawca usług księgowych, operator płatności oraz realizator wysyłki.
  4. Masz prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych na nasze działania w zakresie ochrony danych osobowych.
  5. Operatorem płatności jest firma Dotpay Sp. z o.o. z siedzibą przy ulicy Wielicka 28 b, 30-552 Kraków, Polska W konsekwencji zawartej przez nas umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych, Twoje dane mogą zostać przekazane do państw trzecich.

Cookies

  1. Nasza witryna używa plików cookies, czyli plików przechowywanych w urządzeniach końcowych Klientów. Pliki te umożliwiają korzystanie ze stron internetowych. Wykorzystujemy je w celach:
    1. Umożliwienia korzystania z wszystkich funkcjonalności Sklepu, w tym realizację płatności i przyjęcie Zamówienia.
    2. Dostosowania zawartości strony do Twoich preferencji.
    3. Generowania statystyk na temat użytkowania strony w celu usprawniania naszego serwisu.
  2. Na naszej stronie używamy też ciasteczek podmiotów zewnętrznych.
  3. Większość przeglądarek standardowo dopuszcza umieszczanie plików cookies na urządzeniu użytkownika strony. Możesz jednak dostosować ustawienia do własnych preferencji, zmieniając ustawienia przeglądarki aby filtrować lub blokować pliki cookies. Szczegółowych informacji na temat zmiany ustawień można uzyskać od operatorów przeglądarek. Przykładowe opcje edycji opisane zostały w następujących artykułach:
    1. Mozilla Firefox: https://support.mozilla.org/pl/kb/ciasteczka
    2. Internet Explorer: https://support.microsoft.com/pl-pl/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
    3. Google Chrome: www.support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=pl&answer=95647
    4. Safari: https://support.apple.com/pl-pl/guide/safari/sfri11471/mac

Pamiętaj, że zablokowanie wszystkich ciasteczek może uniemożliwić korzystanie ze wszystkich funkcjonalności Sklepu.

 

Wszelkie dane podawane są przez Ciebie dobrowolnie, jednak Twój adres email jest potrzebny, abyśmy mogli skontaktować się z Tobą i odpowiedzieć na Twoje zapytanie. Klikając przycisk “Wyślij wiadomość” wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych w tym celu.Podmiotem przechowującym i przetwarzającym dane osobowe zebrane za pośrednictwem tego formularza jest Stowarzyszenie PraŹródła Muchów 21A, 59-424 Męcinka NIP: 895-189-96-94, wpisana do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej (CEIDG) prowadzonej przez ministra właściwego ds. gospodarki. Więcej informacji na temat tego jak i dlaczego przetwarzamy Twoje dane znajdziesz w naszej Polityce prywatności tutaj: http://prazrodla.pl/polityka-prywatnosci/. Możesz skorzystać z prawa do wglądu, edycji lub usunięcia swoich danych w dowolnym momencie, wysyłając nam wiadomość na adres biuro@prazrodla.pl.